Engelska
Anmäl dig här

Vad tycker våra deltagare?

Det bästa beviset på att konduktiv pedagogik på Move & Walk ger resultat är vad våra deltagare och deras familjer upplever hos oss.

”Dagen då framtiden började!”
Det är så jag känner när jag tänker tillbaka på vårt första möte med Move & Walk. Jag visste inte så mycket; det var mest ett desperat försök att göra NÅGOT! Något som skulle göra att Liam fick chansen att utvecklas maximalt. Jag hade inga direkta förhoppningar om att något stort skulle hända; mest ville jag bara se om det kunde hända något alls! Det gjorde det!!!

Liam föddes med svår syrebrist och har idag tetraplegi och flera tilläggs-diagnoser, såsom
epilepsi, hjärnsynskada och förkylningsastma. Han har en massa ljud för sig men inget talat språk. Han tar sig fram i gåstol och sele från takskena, men har inte kraften i sin kropp att hålla uppe den så långa stunder. Vi vet egentligen inte riktigt hur mycket han ser, men han hör som en katt! Han lever i en värld som är lite mindre än vår, men han är otroligt lycklig i sin värld!

På de 45 minuter vi var där, på bedömning, lyckades en fullkomligt okänd människa få kontakt med Liam! Och inte bara det: hon lyckades få Liam att göra de saker som hon ville att han skulle göra! Innan dess hade Liam inte gjort något på uppmaning! Han lyssnade, trots att vi aldrig egentligen trott att han förstått något annat än de ramsor och sånger vi jobbat med för att få honom att förknippa ord med
aktiviteter! Och bara det här att hon fick kontakt med honom... Liam gallskrek varje gång vi hade besök hemma... och slutade samma sekund som dörren stängdes när de gick!

Nu har vi varit på träningsperioder på Move & Walk två år i rad. Hans utveckling har varit mycket positiv. Han tittar på ett annat sätt, han förstår mer av vad vi säger och kommunicerar tillbaka, på sitt sätt. Han är starkare i sin kropp och kämpar hårt med att försöka styra den.

Vid första träningstillfället satt Liam inte alls. Andra tränings-perioden kunde han sitta några minuter åt gången. Nu senast satt han helt själv, med hjälp av sina handtag, under hela sittprogrammet

 

Jag känner i hela mitt mammahjärta att vi ger Liam det han behöver för att utvecklas maximalt, när vi tränar/leker/lever enligt den konduktiva pedagogiken. Att alltid låta honom ta initiativ så han får visa att han kan och känna att han kan! Det blir en glad och lycklig pojke (och mamma)!
 
Vi är så glada över att befinna oss i framtiden!

Ulrica Abrahamsson, mamma till Liam 4 år

Scroll top