Engelska
Anmäl dig här

EU Projekt Comenius

Som ni alla vet är vår skola är med i Comenius projektet och Szilvi och Niki var på det första mötet i Wien i Januari. Då presenterade de vår skola och pratade om olika diagnosgrupper som passar in i den konduktiva pedagogiken m.m. Nästa möte blir den 8-10 Juni 2011 i Newcastle och då är temat "samarbete mellan experter".

 

Comenius: Newcastle 8 Juni - 10 Juni 2011

I juni var Niki och Sandra på det tredje Comenuis mötet i Newcastle. Vi besökte då Percy Hedley skolan och tittade på deras verksamhet, vi pratade och jämförde hur olika experter samarbetar med varandra i de olika länderna som är med i projektet. Vi fick även gå in i olika klasser på studiebesök och titta på hur de arbetade. Nästa möte är i Helsingfors, Finland 21-23 september 2011 och då är temat "konduktiv sport".
                                      

Comenius:   Helsingfors 21 september – 23 september 2011


Vi var på det fjärde  Comenius mötet i Helsingfors i Ruskeasou School. Från Move & Walk Skola i Sverige AB åkte vår rektor Maivor Lilja Davidsson och Szilvia Józsa, från Träningen deltog Tünde Fazekas. Det var 25 deltagare från olika länder, bland annat från Tyskland, England, Sverige, Finland, Österrike.

Mötet gick mycket bra, vi fick möjlighet att observera olika undervisningar, tex musik, matematik, simning. Föreläsningarna var lärorika och intressanta. Då vi var kooperationspartners höll Tünde en föreläsning om hur man kan använda det man har lärt sig i det Konduktiva programmet i sportaktiviteter.  

 
Scroll top