Västerås

Personlig Assistans

Deltid

Assistent sökes till 12-årig kille i Västerås!

Vår kund är en glad kille på 12 år som bor i östra Västerås. Vi söker dig, som tycker om att vara aktiv och som känner dig bekväm med att vara nära pojken både ute och i hemmet, där det förutom föräldrarna även finns två yngre syskon. Då arbetet innebär en del fysisk ansträngning som t ex mindre lyft och hjälp med förflyttning behöver du vara stark och ha god fysik.

Du behöver också vara en driven och lekfull person med stort tålamod, som är påhittig och gillar att leka med yngre barn.

Pojken har både motoriskt och intellektuellt funktionshinder och behöver hjälp och stöd med i stort sett allt, men framför allt med att få göra det han tycker är roligast, nämligen att vara ute och att vara med sina syskon. Du kommer att vara delaktig i pojkens dagliga träning, som bl.a. består av konduktiv pedagogik, men ibland också andra aktivitet som bad, ridning, framefotboll eller framerunning.

Det är viktigt att du tycker det är roligt att stimulera och motivera till en aktiv fritid! Pojken har inget tal och kommunicerar mestadels med kroppsspråk, men tränar på att använda bilder och tecken i sin kommunikation. Det är en fördel om du har erfarenhet av att kommunicera med AKK, tecken, bildprogram och/eller ögonstyrning. Det viktigaste är dock att du är villig att lära, att du ser positivt på möjligheten till allt du kommer lära dig i arbetet och hur det bidrar till din egen utveckling!

Ett extra plus om du har körkort och har möjlighet att ta pojken själv till olika aktiviteter. I nuläget omfattar arbetet ca 1-3 pass i veckan på ca 3–6 timmar vardera förlagt på sen eftermiddag/kväll och på helgdagar eller lediga veckodagar. Tjänsten inleds med introduktion och start enligt överenskommelse.

Se till att du kan visa upp ett utdrag ur belastningsregistret när du ska ansöka. Du kan hämta det här!

sv_SE
Skip to content