Malmö

Anpassad grund- och gymnasieskola

Deltid

Elevassistenter Malmö

Move & Walk är Sveriges första och största träningsalternativ för barn, ungdomar och vuxna med neurologiska funktionsvariationer. Inom koncernen bedriver vi även Grund- och gymnasiesärskola samt administration av personlig assistans. På Move & Walk genomsyras hela verksamheten av konduktiv pedagogik (KP), där rörelse tillsammans med kognitiv, kommunikativ och social förmåga ligger i fokus. KP har som mål att ge redskap så att varje elev, oavsett funktionsnedsättningens storlek, kan leva så självständigt som möjligt och klara vardagen på bästa sätt utifrån sin nivå.

Om jobbet

På våra skolor arbetar s k Conductorläraren, lärarassistenter och elevassistenter som tillsammans bygger upp elevens utvecklingsplan och som ser till att varje elevs speciella behov tydliggörs. Personalen som arbetar med eleverna har en mycket viktig roll i den enskildes utveckling.

Skolan bedrivs i friskoleform, är helt avgiftsfri och godkänd av Skolverket.

Om du brinner för att arbeta med människor och vill vara med och skapa en bättre vardag och livskvalitet för människor med funktionsvariationer, är detta en tjänst för dig.

Tjänsten som elevassistent innebär att följa en elevgrupp under hela den samlade skoldagen och i fritidsverksamhet och bistå eleverna under både lektioner och raster. Tjänstens huvuddelar:

  • Elevassistent för våra elever genom pedagogiskt och fysiskt stöd under skoldagen och vid fritidsverksamhet/ korttids före och efter skolan.
  • Stöd för eleverna vid förflyttningar, matsituationer samt hjälp med personlig hygien vid toalettbesök med mera.

Du är flexibel och lyhörd och sätter elevens behov och lärande i centrum. För att passa för uppgiften bör du ha en god samarbetsförmåga eftersom du kommer att arbeta i nära kontakt med våra lärare/Conduktorer och annan skolpersonal. Du känner ett stort engagemang för din uppgift och har en vilja att tillsammans med oss utveckla vår skolverksamhet. Det krävs att du har ett genuint intresse och en djupare förståelse för de speciella behov våra elever har.

Move & Walk är i en mycket expansiv fas och vi erbjuder dig ett roligt och stimulerade arbete med goda möjligheter att utvecklas i din yrkesroll. Vi har kollektivavtal med Almega/Vårdföretagarna och individuell lönesättning.

  • Tjänsterna är både deltid och visstidsanställningar
  • Tillträde till höstterminen 2023
  • Vi kallar till intervju löpande.
  • Fast månads- vecko- eller timlön

Kvalifikationer

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Kompetenskrav:

  • Gymnasial utbildning som arbetsgivaren bedömer adekvat för uppdraget
  • Erfarenhet av arbete med barn med komplex funktionsnedsättning

God samarbetsförmåga och förmåga att bygga relationer med såväl elever som föräldrar och personal

Övrigt meriterande:

  • Undersköterska/barnskötare utbildning
  • Utbildning/erfarenhet från arbete med elever med autismspektrumtillstånd, synnedsättning och andra funktionsnedsättningar

Se till att du kan visa upp ett utdrag ur belastningsregistret när du ska ansöka. Du kan hämta det här!

sv_SE
Skip to content