Digitalt Öppet Hus Daglig Verksamhet i Göteborg & Solna

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Har du beslut om DV eller skall du välja DV efter särgymnasium?
Är du personal, anhörig, yrkesverksam eller helt enkelt bara intresserad av vårt unika arbetssätt?  Då är du varmt välkommen att följa med när vi visar våra  fina lokaler samt presenterar oss och vår verksamhet.

Inom KP är helhetsperspektivet det mest utmärkande. Som deltagare sätts du och din självständighet i fokus, och program utformas efter ditt unika behov. Att se motoriska rörelsenedsättningar eller flerfunktionsnedsättningar som ett hinder är främmande för oss. Vi väljer att på ett positivt sätt använda det som vår utgångspunkt och därifrån arbeta konstruktivt och målinriktat.

På Move & Walks Dagliga Verksamheter (DV) arbetar vi tillsammans efter våra olika förutsättningar och stöttar varandra. Det är viktigt för oss att ha kul på jobbet! Hur arbetsdagen ser ut är du själv med och bestämmer. På morgonsamlingen får du välja vad du vill arbeta med under dagen. Här finns massor att göra, exempelvis posthantering, kaffeservering, reparationer eller odling.

Vi försöker vara ute så ofta vi kan. En dag i veckan är reserverad för utflykter och utevistelse. Så här i pandemi-tider ersätter vi utflykterna med promenader och aktiviteter i närområdet.

Våra två dagliga verksamheter i Göteborg och i Solna samarbetar och har en hel del aktiviteter tillsammans genom våra digitala forum. Vi skriver bland annat ett nyhetsbrev tillsammans. Kanske är du vår nästa grävande journalist?

Alla verksamheter inom Move & Walk samarbetar och vi på DV hjälper gärna till  där det behövs. Kanske behöver assistansen hjälp med att förbereda en konferens? Kanske behöver skolan hjälp med att skruva ihop stolar? DV fungerar som navet i vår organisation och med vår hjälp fungerar alla andra verksamheter lite bättre!

Den konduktiva pedagogiken (KP) är med oss hela arbetsdagen. Vi förbereder våra kroppar varje dag med ett program utformat av en Conductor (en stödpedagog, särskilt utbildad i konduktiv pedagogik). Vi som jobbar på DV har en egen Conductor och vi andra är också utbildade för att arbeta med konduktiv pedagogik.

Daglig Verksamhet är en insats som beviljas av kommunen till personer i yrkesverksam ålder och som tillhör personkrets 1 eller 2 enligt LSS. Du har rätt att själv välja din dagliga verksamhet. Bor du i Solna, Stockholms, Mölndals eller Göteborgs Stad har vi avtal med kommunen. Då berättar du bara för din handläggare, i samband med att du får Daglig Verksamhet beviljad, att du vill börja hos oss.  Bor du i en annan kommun?

Kontakta oss – vi stöttar gärna dig i din ansökan!

– – – – – – – –

Datum
24 februari 2021

Tid
14.00 – 14.30
19.00 – 19.30

Plats
Teams-länk skickas efter anmälan.

Osa så snart som möjligt till dv.solna@movewalk.se

Varmt välkommen!

 

– – – – – – – –

 

 

P.S. Har du inte möjlighet den 24 februari men är ändå intresserad av att veta mer om oss?
Hör av dig, så ordnar vi ett separat besök.

Arkiv

Nyhetsbrev från Daglig Verksamhet november 2022

DV Nyhetsbrev Nov 2022

Nyhetsbrev från Daglig Verksamhet oktober 2022

DV Nyhetsbrev Okt 2022

Vi öppnar gymnasiesärskola i Malmö

Nu har vi äntligen fått möjligheten att erbjuda alla elever i och omkring Malmö att fortsätta sin studiegång hos oss ända upp till årskurs 4…

Nyhetsbrev september Daglig Verksamhet

DV Nyhetsbrev Sept 2022

Nyhetsbrev från Daglig Verksamhet juni 2022

DV Nyhetsbrev Juni 2022

Träningstips inför Specialvarvet 2022

Specialvarvet är ett fantastiskt lopp att vara en del av, och är otrolig prestation att genomföra. Det är viktigt att förbereda sig på bästa sätt,…

Nyhetsbrev från Daglig Verksamhet maj 2022

DV Nyhetsbrev Maj 2022

Nyhetsbrev från Daglig Verksamhet april 2022

DV Nyhetsbrev April 2022

Nyhetsbrev från Daglig Verksamhet mars 2022

DV Nyhetsbrev Mars 2022

Nyhetsbrev från Daglig verksamhet

DV Nyhetsbrev Feb 2022

Nyhetsbrev från Daglig Verksamhet oktober 2021

Läs Nyhetsbrevet här DV Nyhetsbrev Okt 2021

Nyhetsbrev från Daglig Verksamhet Juli 2021

DV Nyhetsbrev Juli 2021

Conductive Education online during Summer Holidays

We arrange conductive training online in small groups with a trained Conductor. You and your child can learn how to play together in a developing…

Nyhetsbrev från Daglig Verksamhet maj 2021

DV Nyhetsbrev Maj 2021

Digitalt Öppet Hus Daglig Verksamhet i Göteborg & Solna

                        Har du beslut om DV eller skall du välja DV efter särgymnasium? Är…