Vår engagerade personal ger eleverna en rolig skoldag

 

Vår skola i Solna är anpassad för elever som lever med olika typer av funktionsnedsättningar och här tar sig eleverna lätt fram med rullstol. Klassrummen är stora och luftiga vilket passar våra aktiviteter som ibland tar upp ganska mycket plats.

Vi har hög personaltäthet och pedagogerna jobbar nära våra andra verksamheter, Assistans, Träning och Daglig Verksamhet. Det skapar lugn och trygghet hos både elever och personal. Vår engagerade personal ger eleverna en lärorik och rolig skoldag med mycket uppmärksamhet, för att eleven ska utvecklas och lära sig i sin egen takt.

Anpassad grundskola

Årskurs 1-9

Anpassad gymnasieskola

Årskurs 1-4

Fritidshem

För elever upp till 13 år

Korttidstillsyn

För elever över 12 år

Bli elev hos oss

 

Move & Walk skola vänder sig till dig med barn/ungdom som lever med neurologiska funktionsnedsättningar. Du som vårdnadshavare har rätt att välja skola till ditt barn, i eller utanför din hemkommun. Vi välkomnar elever som har fått ett placeringsbeslut från sin hemkommun.

Innan ni söker till oss ska ditt barn vara inskriven i särskolan eller ha genomgått en utredning där det framgår att barnen är i behov av anpassad grundskola (särskoleplacering).

Du är varmt välkommen att besöka våra skolor för att höra mer om hur vi jobbar! Fyll i intresseanmälan så bokar vi in ett möte där vi berättar mer.

Anpassad grundskola Solna

 

Move & Walk Skola är en fristående anpassad grundskola där vi erbjuder ditt barn/ungdom inriktning i ämnen och ämnesområden i årskurs 1-9. Eftersom vi använder oss av Konduktiv Pedagogik under hela skoldagen, bygger vi motivation och utvecklar ett mål som är anpassat efter ditt barns/ungdoms unika förutsättningar.

Anpassad gymnasieskola Solna

 

Vårt gymnasium följer den svenska läroplanen för anpassade gymnasieskolor. Vi erbjuder eleverna individuella program och de är utformade efter ditt barns unika behov och förutsättningar. I stället för ämnen har vi ämnesområden:

Fritidshem Solna

 

Move & Walks fritidshem är till för barn mellan sex och tolv år.

Vårt fritidshem har öppet 07.30–16.30 och här serveras frukost och mellanmål till våra elever. Vi finns här för dig som arbetar eller studerar.

Korttidstillsyn Solna

 

Move & Walks korttidstillsyn är till för barn över tolv år. En plats hos oss beviljas av hemkommunen.

Korttids har öppet 07.30–16.30 och här serveras frukost och mellanmål till våra elever.

Jobba med oss

 

Hos Move & Walk arbetar vi tätt tillsammans och vi stöttar och hjälper varandra för att på så sätt se till att skoldagen blir motiverande och utvecklande för våra elever. Konduktiv pedagogik ligger till grund för allt vi gör och våra medarbetare värnar om alla individers olika förutsättningar och möjligheter.

Vill du bli en av oss? Fyll i intresseanmälan så återkommer vi till dig!

sv_SE
Skip to content