Så arbetar vi med KP i träningen

 

Under en träningsperiod siktar vi mot målet som conductorn, den tränande och närstående tillsammans sätter upp. Alla dagar handlar om att komma närmare ett mer självständigt liv där våra tränande på det mest aktiva sättet kan använda sina vardagsfunktioner. Komplexitet genomsyrar alla aktiviteter. Motoriska och kognitiva funktioner, logopediska och sociala förmågor är närvarande i alla träningsmoment.

 

Bedömning

Efter att du har kontaktat oss bokar vi på ett kostnadsfritt möte där vi kan träffas personligen eller digitalt. Det är viktigt att du får en bild av oss, vilka vi är, hur vi arbetar och att du får möjlighet att ställa alla dina frågor. För oss är det otroligt viktigt att lära känna dig/ditt barn/brukare/anhöriga så att vi får en korrekt bild om nuvarande kunskaper, behov och önskemål. Med detta som grund kan conductorn sedan välja vilken av våra grupper som kan erbjuda den optimala utvecklingen för dig, ge dig all nödvändig information om metoder och vårt sätt att arbeta och förklara hur ansökningsprocesser ser ut beroende på var du bor.

Träningsgrupper

Gruppledaren/Conductorn har en komplex specialutbildning inom neurologiska skador som innebär att hen kan sätta ihop ett väluppbyggt program som på ett pedagogiskt sätt kan framkalla utveckling inom olika områden. Utifrån det blir den tränande placerad i rätt grupp och får träna sina fysiska, kognitiva, logopediska, sociala och psykiska förmågor.

Upplägg

Vi har idag avtal med flera Regioner men det finns även möjlighet att träna hos oss via Riksavtalet. Upplägget bestäms av de olika regionernas avtal och de skiljer sig åt något. Mer information om respektive avtal.

Uppföljning

Efter en avslutad period får ni rekommendationer för hemmabruk. Det finns möjlighet att boka in enstaka eller regelbundna konsultationer eller kortare perioder (1 eller 2 veckor) mellan två 4-veckorsperioder. Det finns även möjlighet till gruppträning eller individuell träning som uppföljning, utifrån tillgång och behov. Detta är dock utanför landstingets erbjudande.

Konsultation

Det finns möjlighet till konsultationer, både enstaka eller regelbundet.

sv_SE
Skip to content