Träning

Vägen till ett självständigare liv
Läs merKontakta oss

Tillsammans tränar vi mot dina mål!

 

När du kontaktar oss börjar vi med att boka in ett kostnadsfritt möte där vi berättar för dig om vilka vi är och hur vi jobbar. Du har också möjlighet att ställa frågor och vi får lära känna dig som vill börja träna med Move & Walk. Det ger oss en bra bild av dig och dina behov och vad du har för förväntningar på oss.

Efter mötet sätter vi ihop den träning du behöver för att utvecklas och leva ditt liv så självständigt och aktivt som möjligt. Conductorn väljer vilken träningsgrupp som passar dig bäst – våra grupper är sammansatta så att behoven hos deltagarna liknar varandra.

När du börjar en träningsperiod så jobbar vi mot de mål som din Conductor sätter upp tillsammans med dig och dina närstående. Vi utgår från dina förutsättningar och träningen är väldigt varierande för att du ska öva på dina motoriska, pedagogiska och sociala förmågor. Din familj eller närstående är med under hela träningsperioden, det gör att de får förståelse för varför din träning utförs på ett visst sätt. Målet är att du får kunskap som du använder i vardagen och att din familj genom sin kunskap hjälper dig på vägen.

Vid en del diagnoser passar individuell träning bäst, din Conductor kommer tillsammans med dig fram till vilken träning som hjälper dig att nå dina mål.

Våra barngrupper

 

Alla barn älskar att leka! Genom Konduktiv Pedagogik i träningen ser vi till att ditt barn genom lek och glädje också utvecklas och når de mål som ni kommer fram till med er Conductor. För de minsta barnen använder vi oss av sång och lekar för att på ett roligt sätt motivera gruppen till att göra framsteg.

När ditt barn kommer upp i skolåldern anpassas träningen för att stimulera målmedvetenheten och fokuset hos de äldre barnen bättre – men vi har såklart samtidigt kul när vi tränar! Vårt mål är att barnen ser träningen som en skojig aktivitet i sin vardag och att de samtidigt utvecklas utifrån sitt alldeles egna behov.

Våra vuxengrupper

 

Som vuxen är du ofta medveten om vad som är svårt i din vardag och vad som utmanar dig mest. Vi anpassar gruppen för att vara säker på att du känner motivation och glädje när du tränar med oss. Du märker hur du utvecklas och gör framsteg och du kommer kunna använda allt du lär dig även utanför dina träningstillfällen.

Specialutbildad personal hjälper dig i din träning

 

Våra gruppledare är specialutbildade inom neurologiska skador och de sätter ihop ett pedagogiskt och roligt program till dig. När din träningsperiod är avslutad får du med dig uppgifter som du kan fortsätta använda hemma och du kan även boka in enstaka eller regelbundna konsultationer. Har du behov av det, finns också möjlighet till fortsatt gruppträning och individuell uppföljning.

Avtal i din region

Här ser du vilka avtal som finns där just du bor!

Västra Götaland

Bor du i Västra Götaland, har en CP-skada och är under 20 år så kan du träna på Move & Walk på bekostnad av Västra Götalandsregionen (VGR).

Genom VGR får du också möjlighet till intensivträning inom Konduktiv Pedagogik genom 2-4 veckors sammanhängande träning, under 2-4 timmar/dag, en gång per år. VGR betalar då logi och frukost till dig och en medföljande person.

Hos oss ingår boende på vårt internat i mån av plats. Du bor i dubbelrum med badrum och vi serverar också 2 frukostar till dig som tränar. Vi kan erbjuda dig gluten-, laktosfri och vegetarisk kost och det finns dessutom ett gemensamt kök där du kan laga egen mat.

Finns det inte plats hos oss har du möjlighet att bo på Snoozemore Hotell på Kvilletorget www.snoozemore.se. Har du avtal via Västra Götalandsregionen bor du här kostnadsfritt, är du en privat gäst betalar du i efterhand.

Tillsammans med din Conductor kommer ni överens om vilken träning som passar dig bäst, två, tre eller fyra timmar om dagen. Ni bestämmer också om gruppträning eller individuell träning kommer fungera bäst för dig.

Allt du behöver göra är att kontakta oss och skicka in en ansökningsblankett till VGR. Du är välkommen att kontakta oss även om din diagnos eller ålder inte stämmer in på VGR’s bestämmelser, så hjälper vi dig att hitta vilken väg du kan träna hos oss.

Skåne

Är du bosatt i Skåne och har en CP-skada så kan du träna hos oss i Malmö med regionens stöd. Allt du behöver göra är att kontakta oss så kan vi träffa dig, välja rätt grupp för dig samt hjälpa dig med att skicka in en ansökningsblankett till Region Skåne.

Regionen meddelar sedan dig direkt om du fått en plats. Antalet platser är dock begränsat, men det finns alltid möjlighet att träna hos oss privat. Du kan ladda ner ansökningsblanketten via Regionens hemsida.

Har du missat ansökningsdatumet eller bor du för långt från Malmö för att pendla, då finns fler möjligheter via Riksavtalet att träna i Göteborg eller Stockholm.

Stockholm

Bor du i Stockholm finns olika erbjudanden genom landstinget och vi arbetar på uppdrag av Region Stockholm enligt Vårdvalsavtal om ”Intensivträning för personer med rörelsenedsättning”, på vår anläggning i Solna. Erbjudanden är olika beroende på din ålder och det är egenremiss som gäller. Är du under 18 år får du träna i 4 sammanhängande veckor, 3 timmar/dag. Varje vecka innehåller 4 träningsdagar. Du får också tillgång till 2 konsultationer/år.

Är du över 18 år kan du träna 6-8 veckor på ett år, då är varje träningsvecka max 16 timmar. När du avslutat din träningsperiod har du möjlighet att få 20 konsultationer på ett år.

Om du missar ett tillfälle debiteras du en avgift på 400 kr enligt Regionens bestämmelser om öppenvård.

Övriga län

Bor du i ett län som inte är listat ovan så har vi inget avtal med ditt landsting. Dina alternativ är då:

 

 1. Vänd dig då till habiliteringen som remitterar dig direkt.
 2. Om du skulle uppfylla alla krav i något av ovanstående avtal kan du åberopa det avtalet via Riksavtalet, vilket innebär att precis samma regler gäller dig. 
  Exempel: 
  Har du CP-skada och är under 20 år men inte bor i Västra Götalandsregionen (VGR) kan du ändå åberopa vårt avtal med VGR.

  Är du vuxen kan du åberopa vårt Stockholmsavtal, då kravet och erbjudande som avtalet tillåter, även passar in på dig.

  Bor du i Västra Götalandsregionen med inte sammanfaller med diagnos eller åldersgrupp, kan du åberopa Stockholmsavtalet om du sammanfaller med det avtalets kriterier.

Move & Walk har avtal med flera Regioner och ingår också i Riksavtalet. För att lära dig mer om vad som gäller i just din region kan du läsa vidare här.

Träna i Göteborg

I Move & Walks lokaler i Göteborg är verksamheten och boendet handikappanpassat och godkänt av Västra Götalandsregionen. Våra lokaler är ljusa och luftiga och ligger nära skog och natur. Vi tar endast emot besök vid bokning.

Öppettider: Vardagar 08.30-16.30

Kontakt
E-post: goteborg.traning@movewalk.se
Telefon: 031-558428

Träna i Malmö

I Malmö har vi dagverksamhet utan boende och vi håller öppet mellan 08.30-16.30. Vi tar emot besökare vid bokning.

Kontakt
E-post: malmo.traning@movewalk.se
Telefon: 040-6174021

Träna i Solna

I Solna har vi dagverksamhet utan boende och vi håller öppet mellan 08.00-17.00 på måndagar, torsdagar och fredagar. Tisdagar och onsdagar har vi öppet mellan 08.00-19.00.

Vi tar emot besökare vid bokning.

Kontakt
E-post: solna.traning@movewalk.se
Telefon: 08-6249996

Boende i Göteborg

Hos oss ingår boende på vårt internat i mån av plats. Du bor i dubbelrum med badrum och här serveras också mat till dig som tränar. Vi kan erbjuda dig gluten-, laktosfri och vegetarisk kost och här finns dessutom ett gemensamt kök där du kan laga egen mat.

Finns det inte plats hos oss har du möjlighet att bo på Snoozemore Hotell på Kvilletorget www.snoozemore.se. Har du avtal via Västra Götalandsregionen bor du här kostnadsfritt, är du en privat gäst betalar du i efterhand.

Öppettider

Göteborg
Våra öppettider är vardagar mellan 8.00 och 17.00. Under den tiden finns personal på plats. Telefontid är mellan 8.00 och 16.30.

Vi tar emot besökare enbart vid bokning.

Malmö
Våra öppettider är vardagar mellan 8.30 och 16.30.

Vi tar emot besökare enbart vid bokning.

Solna
Våra öppettider är måndag, torsdag och fredag mellan 8.00 och 17.00, tisdag och onsdag mellan 8.00 och 19.00.

Vi tar emot besökare enbart vid bokning.

Anmälan och avbokningsregler

Anmälan görs genom att fylla i, godkänna villkoren och returnera underskriven blankett ”Bekräftelse på kallelse” till oss. Anmälan är bindande.

Avbokning vid privat och offentlig betalning där avbokning inte är reglerad i avtal

Vid avbokning av träning gäller följande:

 • Vid avbokning mer än 2 månader före start debiteras 500kr.
 • Vid avbokning mindre än 2 månader före start på grund av sjukdom debiteras 1 000 kr. Läkarintyg erfordras alltid.
 • Vid avbokning mindre än 2 månader före start vid annat skäl än sjukdom debiteras 25 % av hela avgiften.

Avbokning måste ske skriftligt och den registreras efter att den inkommit till Move & Walk via post eller mail.

 

Avbrott av påbörjad träning vid privat samt offentlig betalning där avbokning inte är reglerad i avtal  

Om den tränande inte kommer till starten av inbokad träning utan att meddela i förväg eller om påbörjad träning avbryts, debiteras en avgift för ytterligare 5 träningsdagar, inklusive den dag då avbokningen sker (förutsatt att träning ej utförts avbokningsdagen).

 

Om Move & Walk behöver avboka

Move & Walk förbehåller sig rätten att kunna avboka planerad träning eller avbryta påbörjad träning på grund av skäl som ligger utanför Move & Walks kontroll (t ex vid sjukdom hos personal eller akuta lokalproblem). Vid sådan avbokning eller avbruten träning har Move & Walk inte något som helst ersättningsansvar för exempelvis kostnader som kan orsakas för den tränande. Ansvaret är begränsat till återbetalning av återstående outnyttjad deltagaravgift (t ex om avbrott sker efter 1 vecka och 3 veckor återstår av träningen, sker återbetalning med deltagaravgift avseende de återstående 3 veckorna).

Betalning och villkor

Betalningen regleras av olika avtal.

Utvärdering och Nöjd kundindex

Det är viktigt för oss att vi fortsätter utvecklas och därför är din åsikt om vår träning värdefull för oss. När du har avslutat en träningsperiod ber vi dig fylla i en enkät där du får återkoppla till din träning och berätta hur du upplevt tiden hos Move & Walk. Det här gör du helt anonymt och det omfattar hela upplevelsen, från träning till mat, personal och logi. Vi utvärderar alla svar och de används sedan i vårt kontinuerliga förbättringsarbete.

Kontaktuppgifter

Göteborg
E-post: goteborg.traning@movewalk.se
Telefon: 031-558428

Malmö
E-post: malmo.traning@movewalk.se
Telefon: 040-6174021

Solna
E-post: solna.traning@movewalk.se
Telefon: 08-6249996

Kvalitet

Efter varje utförd träningsperiod fyller våra kunder i en enkät där de kan återkoppla angående deras upplevelse under tiden de varit hos Move & Walk. Enkäten är anonym och omfattar alla delar av vistelsen, bland annat själva träningen, lokalen, personalen, mat, boende med mera.

Det är viktigt att så många som möjligt lämnar in enkäterna så att resultaten ger en pålitlig bild och på ett realistiskt sätt kan påverka kundernas förväntningar.

Efter varje period värderas alla enkäter tillsammans med berörda avdelningar såsom reception, serviceenhet, träning, och vid behov även matleverantör.

Bli en av oss

 

På Move & Walk arbetar vi tätt tillsammans och vi stöttar och hjälper varandra för att på så sätt se till att arbetsdagen blir motiverande och utvecklande för både dig och våra tränande. Våra medarbetare värnar om alla individers olika förutsättningar och möjligheter och den konduktiva pedagogiken ligger till grund för allt vi gör. Vill du bli en av oss? Fyll i intresseanmälan så återkommer vi till dig!

sv_SE
Skip to content